home | kinderboeken

Verschenen boeken met illustraties van Marjolein Hund

Kinderboeken: De onderstaande boeken zijn voorzien van mijn illustraties.
Klik op een boek om de bijbehorende illustraties te bekijken.

Geplaatst op 20-11-2018

Kinderbijbel bij Herziene Staten Vertaling...

In de drukte van het gezinsleven is de gezamenlijke bijbellezing een belangrijk en waardevol rustpunt. Een goede kinderbijbel met mooie illustraties en passende verhalen helpt jonge kinderen aandacht te hebben voor Gods Woord. De verhalen van deze kinderbijbel liggen dichtbij de Herziene Statenvertaling en zijn prettig om voor te lezen. De warme sfeervolle illustraties van Marjolein Hund brengen de tijd van de Bijbel prachtig tot leven. Naast de verhalen vind je ook bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg geven.Bij elk verhaal: een tekst uit de Herziene Statenvertaling om te lezen en aan te leren, vragen om samen over door te praten, warme en sfeervolle illustratie. Het geheel van deze kinderbijbel kenmerkt zich door aandacht voor de doorgaande lijn van de heilsgeschiedenis. Bij een aantal verhalen wordt een kernwoord uit de geloofsleer uitgelegd, zoals hoop, bekering, wonder.

De teksten zijn geschreven door Liesbeth van Binsbergen, Roland Kalkman en Willemijn de Weerd. Nieske Selles is de hoofdredacteur. Naast de verhalen vind je ook bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg geven. Met deze Kinderbijbel lees je als gezin niet alleen de bekende verhalen, maar volg je de hele lijn van de geschiedenis van Gods volk in de Bijbel. Het geheel van deze kinderbijbel kenmerkt zich door aandacht voor de doorgaande lijn van de heilsgeschiedenis.

Bezoek de site van de uitgeverij: Royal Jongbloed.

Geplaatst op 20-11-2018

De rode draad van Gods liefde...

De Bijbel is een mooi boek om samen met kinderen thuis, in de kerk of op school te lezen. Maar het bevat zo veel verhalen, gedichten en wijsheden dat je er soms in verdwaalt. De rode draad van Gods liefde laat zien dat er één verh aal is dat alles met elkaar verbindt: het verhaal van Gods liefde.

Met dit boek kunnen volwassenen samen met kinderen ontdekken hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel loopt en ook nu nog verder mag gaan in ons eigen leven. Het boek past ook uitstekend bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Daarnaast biedt dit boek missionaire mogelijkheden. ISBN:9789033835315.


Ook verschenen is het gezinsdagboek
De rode draad door de christelijke feesten
.

Uniek! Samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief zetten, ontdekken wie God is en hoe zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt. Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar. Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken. ISBN: 9789033835445.

Bezoek de site van de uitgeverij: Ark Media - Royal Jongbloed.

Geplaatst op 20-07-2018

Nieuwe serie Bas prentenboeken...

De volgende reeks van 5 boekjes zijn klaar! Dit maal met het thema gezondheid. Bas beleeft weer allerlei avonturen in de dagelijkse dingen van aankleden, wassen en een uitje naar de tandarts. Ook moet hij nodig! En hij leert meer over appels, en bakt samen met zijn tante een heerlijke taart. Deze reeks van 5 boekjes maakte ik dit keer met Liesbeth van Binsbergen.

Ook maakte we samen een speciale uitgave, Bas naar de kerk; Het is zondag. Bas hoort de klok luiden. Die is van de kerk. Hij mag voor het eerst mee naar kerk. Wat zou er gebeuren? In kindertaal, met mooie tekeningen (van mijn hand) en een gesprekshandleiding wordt toegelicht hoe het in de kerk gaat. Uitgegeven bij JBGG, Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.


Deze tweede reeks van 5 boeken hebben het thema 'Gezondheid'.
De auteur van deze reeks is Liesbeth van Binsbergen. Bezoek de site van de uitgeverij: Royal Jongbloed.

Geplaatst op 21-01-2017

Bas prentenboeken...

Bas Educatie is er voor iedereen! Naast het complete VVE-programma Doe meer met Bas en het programma voor logopedie Bas spreekt een woordje mee bieden we een uitgebreid programma Bas-producten voor thuis en op school. Van prentenboeken tot online applicaties: Bas biedt een belevingswereld voor kinderen, waarbij een verantwoorde ontwikkeling altijd centraal staat. Het reeds bestaande materiaal is destijds geillustreerd door Dagmar Stam, maar al het nieuwe materiaal mag ik nu gaan illustreren. De eerste 5 boekjes nieuwe stijl zijn klaar!


Deze eerste reeks van 5 boeken hebben het thema 'Karaktervorming'.
De auteur van deze reeks is Corien Oranje. Bezoek de site van de uitgeverij: Royal Jongbloed.

Geplaatst op 10-02-2016

Hij leeft! paasprentenboek... 'Hij leeft!

Als vervolg op het kerstboek wat afgelopen najaar is verschenen, nu een nieuw deel. Een prachtig prentenboek vol emoties rond het paasverhaal. Wederom kan ik vol trots zeggen dat het nu verschenen is, mooi op tijd voor komend paasfeest. En voor zo'n klein prijsje echt een dikke aanrader! Een prachtig prentenboek voor Pasen. Dit boek bevat vier voorleesverhalen, telkens vanuit een ander personage geschreven. Volg Maria, die met een flesje olie op weg is naar Bethanie, om te zien hoeveel ze van Jezus houdt. Beleef het laatste avondmaal samen met Johannes en de andere dicipelen. Het verraad van Judas in Getsemane. Luister hoe Petrus drie keer zegt dat hij Jezus niet kent.


Een prachtig paas-prentenboek over de dagen voor het sterven van Jezus en het moment dat hij is opgestaan. De auteur van dit prentenboek is Willemijn de Weerd
Bezoek de site van de uitgeverij: Ark Media, ISBN: 9789033892042

Geplaatst op 10-02-2016

'Spelen in de wereld'

Wil je alles weten over spelletjes waar je bijna niets bij nodig hebt? Spelletjes die kinderen overal ter wereld spelen? Spelen kinderen in Afrika anders dan kinderen hier bij ons? Waarom wordt er tegenwoordig bijna niet meer op straat gespeeld? Leer je ook iets als je speelt? En wat is het allerbelangrijkste aan spelen? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuke strip, een liedje en een versje, een knutselbladzijde, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over vrije tijd, meer bepaald spelen.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over vrije tijd, meer bepaald spelen.

Auteur: Reina Ollivier
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044826586

Geplaatst op 26-09-2015

De redder is geboren, kerstprentenboek... 'De redder is geboren

Dit is nou echt een boek waar ik met veel liefde en passie aan gewerkt heb! Vol trots kan ik laten weten dat het nu verschenen is, prachtig op tijd voor komend kerstfeest. En voor zo'n klein prijsje echt een dikke aanrader!
Een opvallend prentenboek met vier verhalen rond de geboorte van Jezus. Ieder verhaal vertelt een deel van het kerstverhaal, maar telkens vanuit een ander perspectief. Dat maakt dit boek verrassend. Willemijn de Weerd heeft haar sporen intussen verdiend met het schrijven van kinderboeken! Ook het zogenaamde oblong-formaat maakt dat het prentenboek net even meer opvalt. De prachtige illustraties van Marjolein Hund komen zeer tot hun recht. De prijs is dan een echte verrassing! Slecht 8,95 voor een prentenboek met deze ingrediënten.


Een prachtig kerst-prentenboek over het verhaal van de geboorte van Jezus.
De auteur van dit prentenboek is Willemijn de Weerd
Bezoek de site van de uitgeverij: Ark Media, ISBN: 9789033884207

Geplaatst op 18-08-2015

Leesboek... 'Super Joris en de appel die sproeten kreeg'

Een zeer grappig boek over Joris, een opgewekt ventje die de hele wereld aan kan. Elke keer verzint hij iets nieuws, dit maal wil hij kok worden. Maar dat loopt weer lekker uit de hand...

Inhoud: Mama drukt de appel in Joris' hand. 'En tot je deze op hebt, krijg je niets anders te eten, Joris. Heb je dat begrepen?' Joris moet zijn appel opeten. Bah! Die lust hij helemaal niet! Daarom maakt Joris een plan. Hij wordt kok. Want superkok Joris maakt de lekkerste pizza's van de wereld. En superkok Joris eet nooit meer iets wat hij niet lust. En zeker geen appel met sproeten. Totdat het feestje van Roos aanbreekt. Superkok Joris op een meidenfeestje. Dat wordt een ramp.
Een zeer grappig leesboek, voor kinderen vanaf 7 jaar.

De auteur van dit prentenboek is Bram Kasse
Bezoek de site van de uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033126758

Geplaatst op 22-11-2013

Willewete Ridders
Wil je alles weten over ridders? In dit boek lees je meer over hoe ridders eruitzien en wat ridders doen. Wat is een harnas? Hoe word je een ridder? Wat doet een schildknaap? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een knutselopdracht, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Naast dat Willewete Ridders in Nederland en België vollop verkrijgbaar is, is deze nu ook in Amerika verschenen! Want to know Knights! Dus nu ook in het engels verkrijgbaar.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar
over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk Ridders.

Auteur: Suzan Boshouwers
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044821055

Geplaatst op 22-09-2014

Leesboek... 'Super Joris en de dievenval die in de war was'

We hebben de laatste tijd last van inbrekers,' zegt de agent. 'Juist in deze buurt'. Roos schrikt. 'Nee! Echt?' Joris kijkt blij. 'Ja? Echt?' Dat is leuk, denkt Joris. Er zijn inbrekers in de buurt! Dit is zijn kans om een echte boef te vangen. Dat kan niet moeilijk zijn, want Joris is een superagent! Hij maakt een geweldige dievenval. En dan hoeft hij allen nog maar te wachten tot de dief komt. Dat kan gewoon niet misgaan.

Een zeer grappig leesboek, voor kinderen vanaf 7 jaar.

De auteur van dit prentenboek is Bram Kasse
Bezoek de site van de uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033126062

Geplaatst op 25-09-2013

Super Joris en de bal die de hik had!
Joris haalt uit. Boem! De bal twijfelt niet. Met een boog vliegt hij langs het hoofd van buurvrouw Pien, zo door de openstaande voordeur de gang in. Joris knijpt zijn ogen dicht als luid glasgerinkel klinkt. 'Doelpunt!' juicht Fred. Joris mag niet meevoetballen op straat. De grote jongens vinden hem te klein. En Roos zegt ook dat hij er niks van kan. Maar Joris weet het zeker, hij is vast supergoed. Hij zal het laten zien! De tuin is het veld en het raam is het doel. Maar waarom gaat die bal steeds de verkeerde kant op?
Een super grappig boek, over Joris die de hele wereld aan kan ;-)
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Een zeer grappig leesboek, deel 1 van een serie, vanaf 7 jaar.

Auteur: Bram Kasse
Uitgeverij: Den Hertog Uitgeverij
ISBN: 9789033125560

Geplaatst op 25-09-2013

De reis van Stijn
Stijn gaat met schoolreis naar de dierentuin. Er is veel te zien en er gebeuren spannende dingen. Zeker als er een uil ontsnapt tijdens de vogelshow.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een leesboek, vanaf 6 jaar.

Auteur: Gisette van Dalen
Uitgeverij: Den Hertog Uitgeverij
ISBN: 9789044819441

Geplaatst op 25-09-2013

Hotel in rep en roer
Wouter en Wieke zien Tijgertje over het buffet springen. Ze glippen tussen de stoelen door en duiken onder de tafel waar Tijgertje zit. Mis poes!
Het is zomervakantie in hotel Dennenheuvel! Maar dan wordt Teus de kok ziek. Hoe moet dat nu, met een hotel vol gasten? Wieke heeft een poesje gehad voor haar verjaardag. Maar als Tijgertje het hotel op zijn kop zet, zegt mama dat ze niet kan blijven. Wouter en Wieke bedenken een plan. Maar dan zet Tijgertje de boel weer op stelten...
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een vrolijk leesboek, vanaf 7 jaar.

Auteur: Arja van Velzen-Wijnen
Uitgeverij: Den Hertog Uitgeverij
ISBN: 9789044819441

Geplaatst op 17-05-2013

Willewete Naar het ziekenhuis
Wil je alles weten over het ziekenhuis? In dit boek leer je er alles over. Wanneer moet je naar het ziekenhuis? En wie kom je daar allemaal tegen? Je ontdekt welke verschillende afdelingen en dokters er zijn. Je komt te weten dat naar het ziekenhuis gaan soms leuk is, als er een kindje geboren wordt bijvoorbeeld, en niet altijd eng. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina's en een grote uitklappagina. Door de miniquiz wordt je een echte ziekenhuisexpert! Een informatief prentenboek over het ziekenhuis. Mooi als kado voor kindjes die buisjes in de oren krijgen, zoals de kleine Stef in dit prentenboek.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar
over het ziekenhuis.

Auteur: Netty van Kaathoven
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044819441

Geplaatst op 17-05-2013

Juf en Co deel 4
Probeer dat maar eens uit te leggen juf...

Inhoud:Het grappige en spannende vierde deel van de Juf en co-serie. In dit verhaal ontdek je welke streken de kinderen nu weer hebben uitgehaald en hoe de juf dit oplost.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Auteur: Rien Broere
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044816594

Zo varen de scheepjes voorbij, peuterboeken

Geplaatst op 01-04-2013

'Zo varen de scheepjes voorbij'
Het vervolg op de eerste versjesbundel, Dit boek bevat bijna tachtig lieve, leerzame, maar vooral vrolijke en grappige verhaaltjes op rijm. Over twee verliefde egeltjes, over een heel keurig hondje genaamd Flopje, over het jongetje Krullenbol, over Poepiedoe die heel veel windjes laat en over Annemienemoontje met haar gouden kroontje. In dit boek vind je de nodige pagina's waarop je veel kunt aanwijzen en benoemen. In dit boek staat een paar van mijn illustraties, tussen de andere prenten van andere illustratoren. Mooi project om aan te mogen deelnemen.

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000313631

Geplaatst op 09-10-2012

Willewete Indianen
Wil je alles weten over indianen? In dit boek lees je meer over hoe indianen leven, welke kleren ze dragen, hoe ze jagen, wat ze eten en nog veel meer. Je vindt in dit boek ook leuke spelletjes, een grote uitklappagina van het indianenkamp en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar
over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk Indianen.

Auteur: Suzan Boshouwers
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044816846

Geplaatst op 05-04-2012

Willewete Piraten
Wil je alles weten over piraten? In dit boek lees je meer over de kleren die een piraat draagt, hoe hij op zee en aan wal leeft. Hoe ziet een echte piratenboot eruit? Wat maakt een piraat allemaal mee? Wat doet hij als een andere piratenboot aanvalt? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar
over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk Piraten.

Auteur: Suzan Boshouwers
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044815207

Geplaatst op 14-03-2012

Juf en Co deel 3
De dag dat Jodocus B. zijn paard wilde leren fluiten...

Inhoud:Terwijl ze de zolder opruimen, vinden de kinderen een oude brief in een ouderwets handschrift. Na veel gepuzzel snappen ze pas wat erin staat. Zo komen ze op het spoor van een bijzondere geschiedenis die zich vroeger heeft afgespeeld op de plek waar de school staat. Bovendien vinden ze een oude sleutel. Een sleutel die, als ze moeten geloven wat er in de brief staat, leidt naar de plek waar iets ongelooflijk kostbaars te vinden is. Natuurlijk willen de kinderen uitzoeken waar die plek is. Maar ze zijn niet de enigen die in de sleutel geinteresseerd zijn. Als de juf noodgedwongen afhaakt bij de zoektocht krijgen ze gelukkig hulp van een oudere dame. Tenminste, daar ziet het naar uit... Het wordt een spannend, detectiveachtig verhaal, waarbij veel niet is wat het lijkt, en sommigen niet zijn wie ze lijken.
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Auteur: Rien Broere
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044816129

Geplaatst op 14-03-2012

Dierenhotel Kattenbel
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Inhoud: 'Haar kleine pootjes trippelden de richting van Marlies uit. Voor Marlies het besefte, sprong het stinkbeest op haar schoot. 'Marlies en Marloes. Dat past mooi bij elkaar', glimlachte Wina. Marlies vond het niet grappig en duwde de witte, levende pluizenbol van haar schoot. 'Ga maar ergens anders kattenstreken uithalen!'
Marlies vindt het stom dat haar ma intrekt bij Jos. Ze moet niet hebben van hem en zijn twee rotverwende kinderen. Dat Jos een dierenhotel uitbaat, vindt Marlies al helemaal niet leuk. Hoe zal ze het kunnen uithouden tussen al die stinkbeesten? Maar het leven in een dierenhotel blijkt niet alleen amusant, maar ook spannend. Zeker als de slimme poes Marloes haar op het spoor brengt van een schat... Boek met kleuren illustraties voor lezertjes vanaf 7+.

Auteur: Nico De Braeckeleer
Uitgeverij: Uitgeverij Kramat
ISBN: 9789079552702

Geplaatst op 14-03-2011

Juf en Co deel 2
Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen...

Inhoud:Er gebeuren raadselachtige dingen in de school en in de buurt. Allereerst is er de komst van een zonderling, die een winkeltje met oude rommel opent. En dan beginnen er op school opeens allerlei dingen te verdwijnen. Maar wat nog vervelender is, Stan en Saimi gaan zich heel vreemd gedragen. Het lijkt wel of ze niets meer met Emma, Aysel en Lucas te maken willen hebben. Ooit waren Lucas en Stan elkaars beste vrienden, maar dan komt Lucas een verschrikkelijk geheim van Stan op het spoor. Wat moet Lucas doen? Zijn vriend verraden of zwijgen? En dan is er nog dat griezelige verhaal over het ontstaan van de volksnaam van de school: Waaigat. Langzaam wordt duidelijk wat al die verschillende dingen met elkaar te maken hebben. Maar is alles wel wat het lijkt te zijn?
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Auteur: Rien Broere
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044814170

Geplaatst op 12-09-2010

Willewete prentenboeken... 'Cowboys'
Wil je alles weten over cowboys? In dit boek lees je meer over de kleren die een cowboy draagt, het paard waarmee hij rijdt en de lange reis die hij met zijn kudde maakt. Hoe ziet de prairie eruit? Wat maakt een cowboy onderweg allemaal mee? Wat doet hij op een Wild West Show? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar
over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk cowboys.

Auteur: Suzan Boshouwers
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044813036

Geplaatst op 12-09-2010

Samenleesboek... 'De dolle koe'
is een deel uit de serie 'Spannend'. Kinderen met een leesachterstand lopen vaak tegen het probleem aan dat ze geen leuke boeken kunnen vinden. De boeken op hun leesniveau zijn te kinderachtig voor hun leeftijd. Hierdoor wordt de leesmotivatie steeds minder. De Spannend-serie biedt echt spannende verhalen op een lager AVI-niveau, met weinig tekst en mooie illustraties.

Inhoud:
Klaartje, de favoriete koe van Koen en Aukje, moet naar het slachthuis. Maar daar heeft ze duidelijk geen zin in! Ze ontsnapt en begint aan een dolle rit door het dorp. Een veearts met een geweer gaat achter haar aan. Koen en Aukje doen alles om Klaartje te redden!

Auteur: Joke Reijnders.
Uitgeverij: Uitgeverij Delubas
ISBN: 9789053003701

Geplaatst op 01-04-2010

Willewete... 'Prinsessen'
Wil je alles weten over prinsessen? In dit boek lees je meer over de jurken die een prinses aantrekt, het kasteel waarin ze woont, de dingen die ze wel en niet mag doen. Hoe ziet haar dag eruit? Wat leert ze allemaal? Loopt ze nooit verloren in het kasteel? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Inhoud:
Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar
over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk prinsessen.

Auteur: Suzan Boshouwers
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044811735

Geplaatst op 01-04-2010

Juf en Co deel 1
De juf die buiten spelen als huiswerk op gaf...

Inhoud:Er komt een nieuwe, eigenaardige juf in de klas. Ze geeft buiten spelen op als huiswerk en gaat in de klas op de kast liggen om uit te rusten. De kinderen willen de juf voor geen goud meer missen. Maar daar denken de directeur van de school en veel ouders anders over. Als de gelegenheid zich voordoet, wordt de juf dan ook meteen met ziekteverlof gestuurd. De vervangster is niet alleen onmogelijk streng, ze is ook nog eens de aanstaande bruid van de directeur. Toch laten de kinderen het er niet bij zitten. Ze bedenken een aantal stoutmoedige plannetjes om hun lievelingsjuf terug te krijgen. Tot er op een dag onverwachts een inspecteur in de klas verschijnt. Precies op het moment dat de juf in de kast is weggekropen...
Bekijk hier illustraties uit dit boek.

Auteur: Rien Broere
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044813432

Geplaatst op 19-01-2010

Peuterboek... 'Bij de dokter'
Een vrolijk boek over alles wat er op het consultatiebureau gedaan wordt. De ogentest voor peuters kan worden geoefend met de waarheidsgetrouwe kijkplaat die in het boek afgebeeld staat. Verkrijgbaar vanaf begin februari 2010.

Inhoud:
Wat gebeurt er op het consultatiebureau?
Coen en zijn babyzusje Bibi worden gewogen, gemeten en onderzocht: Bibie ligt op de babyweegschaal, Coen staat op die voor grotere kinderen. Bibi gooit een blokje in een bakje, Coen zet ze netjes op een rij. Bibi krijgt een prik en wat doet Coen? Die troost haar met een dikke kus.

Auteur: Helga Warmels.
Uitgeverij: Uitgeverij Kimio
ISBN: 9789056477349

Geplaatst op 19-01-2010

Samenleesboek... 'De boom in'
is een deel uit de serie samenleesboeken. Dit boek lees je samen. De jongste lezer leest de zinnen met grote letters, de meer ervaren lezer leest de andere zinnen. Zo kun je samen een boek lezen, ieder op zijn eigen niveau. Met veel illustraties. Samen lezen is leuk en leerzaam!

Inhoud: Bij Davind in de buurt wordt een boomhuttenfeest gehouden. David, Judith, Hassan, en Rond bouwen samen een boomhut. De samenwerking verloopt moeizaam en dan opeens is de zaag van Hassan verdwenen, wie krijgt de schuld? Komt de hut nog wel af?

Auteur: Vrouwke Klapwijk.
Uitgeverij: Uitgeverij Delubas
ISBN: 9789053003282

Geplaatst op 09-06-2009, nieuws over prentenboeken

Liedjes over dingen waar geen liedjes over zijn Jan de Waard
Bij Uitgeverij Ger Guijs is het liedjesprentenboek "Liedjes over dingen waar geen liedjes over zijn" verschenen. Projecten en thema's gaan voor kinderen leven als ze er met elkaar over zingen. In dit boek met cd staan acht uitnodigende liedjes voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Bij alle liedjes staan muzikale aanwijzingen en lessuggesties. De aantrekkelijke paginagrote illustraties van Marjolein Hund én de posters fungeren als praatplaten.
Elk liedje staat drie keer op de cd: één keer ingezongen, één keer met de zang als steun op de achtergrond en instrumentale versie met de zangmelodie door één instrument meegespeeld. De liedteksten en de muziek zijn van Jan de Waard, die tevens de creatieve man is achter schoolmusicaluitgeverij Het Verkeerde Beentje.

Auteur: Jan de Waard
Opdrachtgever:Het verkeerde beentje
ISBN: 9789067346313

Geplaatst op 20-01-2009

Prentenboek... 'Job is dood'
Een juweeltje van een boek al zeg ik het zelf... met een prachtige pure tekst van Dolf Verroen met daarbij mijn illustraties, waar ik lang, hard en geëmotioneerd aan heb gewerkt.

Inhoud: Wat gebeurt er als je dood bent?
Job rende de straat op, achter zijn bal aan.
De auto remde, maar het was te laat.


De auteur van dit prachtige boek is Dolf Verroen
Uitgeverij: Olga Kinderboeken
ISBN: 978 90 6734 432 6

Geplaatst op 30-09-2007, nieuws over prentenboeken

Peuterboekje Knuf is vies
Voor Uitgeverij Kimio | Mercis Publishing heb ik van de zomer een zeer lief en zomers boekje gemaakt. Pip speelt in de zandbak; Knuffel Knuf zit in een emmer op de rand van de zandbak, zodat hij niet vies wordt. Als Pip hond Stip roept om van haar zandtaart te komen eten, gaat het mis. Stip stoot tegen de emmer en Knuf valt in de zandbak. Moeder heeft een goed idee: Pip en Knuf gaan samen in het (zwem)bad! Met wat schuim erbij is de pret groot en zijn ze beiden schoon! Op deze manier is het 'knuffelwassen' niet erg! In deze bijna vierkante, gebonden uitgave vertellen vooral de prenten het verhaal. Zo willen alle peuters wel dat hun knuffel gewassen wordt!
Mooie uitgave, gedrukt op stevig papier, waarin kleuren, prenten en herkenning voor veel leesplezier kunnen zorgen bij peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Auteur: Margreeth Bezemer
Uitgeverij: Uitgeverij Kimio
ISBN: 9789056477141

Geplaatst op 25-06-2005, nieuws over prentenboeken

Prentenboek Alles uit de Kast
Afstudeer project uitgegeven: Alles uit de Kast was mijn afstudeerproject aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Oorspronkelijk was het een boek bestaande uit alleen maar illustraties. Uitgeverij Van Goor - Unieboek wilde het graag uitgeven, maar het was beter om er wel tekst bij te doen. Gouden griffel 2008 winnaar Jan Paul Schutten schreef er een prachtige tekst bij, vol humor en goed passend bij mijn stijl van illustreren. Het resultaat een prachtig prentenboek, mijn trots!
Korte inhoud: En dan is het er. Het boek dat nog niet bestaat, maar altijd al geschreven had moeten worden. Het boek waar iedereen op zit te wachten. Het boek der boeken. Het wereldidee! 'Ik het het! Briljant, al zeg ik het zelf, Geniaal! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben: een kinderboek over het maken van boeken. 'Aan de hand van een beginnende schrijfster maak je een onvergetelijke reis door de wereld van het boek. Op kunstzinnige wijze en met een groot gevoel voor humor leggen Marjolein Hund en Jan Paul Schutten uit hoe het maken van een boek in zijn werk gaat. De schrijver, uitgever, illustrator, drukker, binder, boekhandelaar en de lezer komen allemaal aan bod.

Recensie NBD|Biblion: Oblong, informatief prentenboek over het productieproces van een (kinder)boek, waarin het aandeel van zowel schrijver, als uitgever, illustrator, typograaf, drukker en binder evenredig, chronologisch gevisualiseerd wordt. Een aanduiding voor elke nieuwe fase is ergens in de betreffende dubbelpagina-grote illustratie in afwijkende typografie geplaatst. Met veel fantasie, humor en leuk uitgewerkte, originele ideeen en vondsten worden de (karikaturale) personages alsook hun denk- en productieactiviteiten op speelse wijze verbeeld middels een collage van zeer diverse illustratietechnieken; uiteenlopende illustraties, waarin los verspreide letters en teksteenheden steeds een essentieel en/of verluchtend onderdeel vormen, zijn dermate dominant, dat de ondersteunende, parallellopende, summiere, maar voldoende toereikende, tekst onder aan de pagina's bijna vergeten wordt. Op elke linkerbladzijde staat in (te kleine) druk de met de illustratie corresponderende procesfase beschreven, gebruikmakend van vakterminologie, maar begrijpelijk uitgelegd. Op de pagina ernaast worden, meestal in een grotere, cursieve druk, gedachten, meningen, visies van de betreffende procesparticipant verhalend verteld. Bruikbaar voor spreekbeurten.

Het boek kun je nog bij mij bestellen, dan signeer ik hem ook nog. Stuur mij een email om te bestellen.
Prijs 12,50 + verzendkosten

Auteur: Jan Paul Schutten
Uitgeverij: Unieboek
ISBN: 9789000036479