2022

Willewete Vogels

Ook voor dit boek werkte ik weer fijn samen met Sanne Ramakers & Merel de Vink. Willewete Vogels is zojuist verschenen, een prachtig en rijk prentenboek boordevol vogelsoorten en informatie voor de kleine vogelaars vanaf 5 jaar. Een vogelgids voor de jonge vogelkijkers! 

Dit boek is gemaakt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Camilla Dreef en Arjan Dwarshuis super bedankt!

 

Inhoud: Welke soorten vogels zijn er op de wereld? En eten alle vogels hetzelfde? Op deze en vele andere vragen krijg je in dit boek een antwoord. Ook vind je er handige tips, leuke spelletjes, een grote uitklappagina en een miniquiz. Zo word je een echte vogelaar! Een informatief prentenboek over dieren in de natuur, namelijk vogels. Verschenen 9 december 2022 bij Uitgeverij Clavis.

 

Op zoek naar de herfst

Er is een nieuw boek met Ramses & Fien verschenen! In 2021 verscheen het boek “Wat wil jij later worden?” met het thema beroepen. Dit boek was een groot succes! Nu gaan de hoofdpersoontjes Ramses & Fien op zoek naar de herfst. Dit is een leerrijk en grappig boek over de wonderen van de herfst en past daardoor super goed bij het thema GIGA-Groen van de komende kinderboekenweek van 2022. Bij beide boeken werkte ik samen met Sanne Ramakers & Merel de Vink, op naar meer! 

 

“Op zoek naar de herfst” De kinderen uit de klas van meester Sander krijgen een bijzondere opdracht. Ze moeten de herfst mee naar de klas nemen. Maar hoe doe je dat? Als Fien en Ramses op pad gaan, ontdekken ze hoe het komt dat bomen hun bladeren verliezen en hoe paddenstoelen kunnen groeien. Wat een wonderlijke tijd, de herfst! Een leerrijk en grappig boek over de wonderen van de herfst. Voor nieuwsgierige kastanjerapers vanaf 4 jaar.

 

De goede herder

Dit prentenboekje bij de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling bevat vier gelijkenissen die Jezus vertelde. De verhalen zijn wat vereenvoudigd, zodat ze ook voor kleuters goed te begrijpen zijn. De volgende gelijkenissen zijn te lezen: Jezus de goede Herder, De barmhartige Samaritaan, Een toch nog volle feestzaal en De verloren zoon. Bij elk verhaal staan een lied, een verwerking en/of een gebed. De prachtige illustraties van Marjolein Hund geven de verhalen kleur en sfeer.
 

2021

In 2021 werd ik helaas geveld door Covid, helaas ben ik daar het hele jaar zoet mee geweest… en nog herstellende. Toch verschenen er 2 leuke boeken die ik net daarvoor had gemaakt, dat zijn deze 2 leuke prentenboeken geworden: “Willewete Insecten” en het thema beroepen boek “Wat wil jij later worden?”. Beide boeken werkte ik samen met Sanne Ramakers & Merel de Vink, super leuk! 

 

Wat wil jij later worden?

“Wat wil jij later worden?” is een mooi, grappig en poëtisch boek over lekker je zin doen. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Wat wil jij later worden? Ramses heeft geen flauw idee. Misschien wel advocaat zoals zijn moeder, of muzikant zoals zijn vader. Hij weet het nog niet … Maar is dat erg? ~ thema beroepen
Dit boek was binnen paar weken uitverkocht! Inmiddels loopt de tweede druk!

 

Willewete Insecten

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over dieren in de natuur, namelijk insecten. Wil jij alles weten over insecten? In dit boek lees je alles over kleine kriebelbeestjes. Hoelang bestaan ze al? Hoe worden ze groot? En waarom is een spin géén insect? Je vindt in dit boek ook een leuk bouwproject, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Willewete … Dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

 


2020

Ruach, een ademtocht

Op 6 oktober 2020 verschijnt mijn boek Ruach, een ademtocht!
Dit boek bevat mijn persoonlijke bekeringsverhaal, waar mijn hart en ziel in verwerkt ligt. Het is voor mij een afsluiter van een periode van 10 bewogen jaren. Het illustreert mijn eenzame tocht van diepe rouw, waarin ik op zoek ging naar de zin van het leven. Langzaam liep ik van het donker naar het licht. Onverwacht liet een regenboog mij geloven dat er meer is… en ik kwam op adem, bij God.

In deze beeldvertelling met gedichten en schilderijen van eigen hand, neem ik je mee op deze ademtocht. Voor het boek heb ik een eigen website aangemaakt waar je meer over het boek kunt lezen. Hier kun je het boek ook alvast reserveren! Reserveer je voor 5 oktober dan ontvang je het boek na de verschijning, persoonlijk gesigneerd, thuis.

Kijk voor meer informatie op: www.opzoeknaarruach.nl

 

Inhoud:

Ruach, een ademtocht illustreert een breekbaar bekeringsverhaal over een jonge vrouw op zoek naar nieuwe adem. Toen Marjolein Hunds oom werd vermoord tijdens een roofoverval op een juwelierszaak in Amsterdam, volstonden de gewone antwoorden niet meer. Marjolein verloor haar kinderlijke vertrouwen en kon alleen nog vragend op zoek gaan. In deze ademtocht richting nieuw leven ontdekte zij een dragende kracht onder haar rouw. Langzaamaan vond ze zichzelf terug in de geborgen handen van een God die ze eerder nog niet kende. Op ontroerende wijze doet zij door middel van kunst en vertelling verslag van een zoektocht die voor velen herkenbaar zal zijn.


2018

Kinderbijbel bij Herziene Statenvertaling

Kinderbijbel bij Herziene Statenvertaling

In de drukte van het gezinsleven is de gezamenlijke bijbellezing een belangrijk en waardevol rustpunt. Een goede kinderbijbel met mooie illustraties en passende verhalen helpt jonge kinderen aandacht te hebben voor Gods Woord. De Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling bevat 150 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De verhalen van deze kinderbijbel liggen dichtbij de Herziene Statenvertaling en zijn prettig om voor te lezen. De warme sfeervolle illustraties brengen de tijd van de Bijbel prachtig tot leven. Naast de verhalen vind je ook bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg geven en een citaat uit de Herziene Statenvertaling.

Meer over dit boek…


 De Rode Draad van Gods liefdeDe Bijbel is een mooi boek om samen met kinderen thuis, in de kerk of op school te lezen. Maar het bevat zo veel verhalen, gedichten en wijsheden dat je er soms in verdwaalt. De rode draad van Gods liefde laat zien dat er één verhaal is dat alles met elkaar verbindt: het verhaal van Gods liefde. Met dit boek kunnen volwassenen samen met kinderen ontdekken hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel loopt en ook nu nog verder mag gaan in ons eigen leven. Het boek past ook uitstekend bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Daarnaast biedt dit boek missionaire mogelijkheden.

Meer over dit boek…

 


De boeken van Bas Educatie De boeken van Bas Educatie bestaan al een tijd, een groot aanbod aan boeken en lesmateriaal over deze kleine kleuter Bas en zijn familie. Voorheen werden deze geïllustreerd door Dagmar Stam, aan mij de eer om nu het stokje van haar over te nemen. Deze doelgroep, de peuters en de kleuters is zo’n leuke leeftijd om boeken voor te maken. En het is fijn zelf nu een peuter en een kleuter in mijn gezin te hebben, een goede inspiratiebron voor mijn illustraties en me fijn in te kunnen leven in hun belevingswereld.

Meer zien van de illustraties en de boeken van Bas die ik illustreerde….De Willewete prentenboeken:

Willewete … dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Ik mocht al een paar hele mooie thema’s voorzien van illustraties! Het zijn prachtige boeken om aan te werken, heel intensief om te maken maar vooral erg leuke onderwerpen en een fijne doelgroep. Hieronder kun je zien welke boeken in voor deze reeks illustreerde en ook zijn een paar illustraties te zien.

Meer over deze prentenboeken…


Boekenlijst overzicht en links naar uitgeverijen

2022

2022 –  Willewete Vogels Sanne Ramakers & Merel de Vink, Uitgeverij Clavis | ISBN9789044848151 | thema vogels
2022 – Op zoek naar de herfst Sanne Ramakers & Merel de Vink, Uitgeverij Clavis | ISBN9789044845020 | thema herfst
2022 – De Goede Herder L. van Binsbergen & W. de Weerd – uitgeverij Ark Media ISBN9789033834219 | thema HSV Bijbel goede herder

2021

2021 – Wat wil jij later worden? Sanne Ramakers & Merel de Vink, Uitgeverij Clavis | ISBN9789044843095 | thema beroepen
2021 –  Willewete Insecten Sanne Ramakers & Merel de Vink, Uitgeverij Clavis | ISBN9789044839104 | thema insecten
2021 – God helpt mij R. Kalkman & W. de Weerd – uitgeverij Ark Media ISBN9789033835872 | thema HSV Bijbel David

2020

2020 – Ruach, een ademtocht Marjolein Hund – ISBN9789023957966 info op opzoeknaarruach.nl | persoonlijke getuigenis 
2020 – Een heel bijzondere baby Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij Ark Media ISBN9789033835209 | thema HSV Bijbel kerst

2018

2018 – Kinderbijbel bij Herziene Statenvertaling  L. van Binsbergen, R. Kalkman, W. de Weerd, uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN9789065394385 
2018 – De rode draad van God’s liefde  Ingrid Plantinga, Nieske Selles & Willemijn de Weerd, Ark Media | ISBN9789033835315
2018 – De rode draad door de Christelijke feesten  Ingrid Plantinga, Willemijn de Weerd Ark Media | ISBN9789033835445

2018 – Bas eet een appel Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij uitgeverij Royal JongbloedISBN 9789089014221 | thema gezondheid 
2018 – Bas wordt nat  Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089014238 | thema gezondheid 
2018 – Goed gepoetst, Bas!  Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089014245 | thema gezondheid, tandenpoetsen 
2018 – Bas kleedt zich aan Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089014252 | thema gezondheid 
2018 – Bas moet nodig  Liesbeth van Binsbergen – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089014269 | thema gezondheid, zindelijkheid 
2018 – Stijn blust de brand Gisette van Dalen – uitgeverij Den Hertog ISBN9789033129124

2017

2017 – Bas gaat naar de kerk Liesbeth van Binsbergen – ISBN9789089014320 bestellen bij JBGG | thema geloofsopvoeding
2017 – Bas durft best Corien Oranje – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089013651 | thema karaktervorming
2017 – Bas doet het voor Corien Oranje – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089013668 | thema karaktervorming
2017 – Rennen, Bas! Corien Oranje – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089013675 | thema karaktervorming
2017 – Voor mama, van Bas Corien Oranje – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089013682 | thema karaktervorming, moederdag
2017 – Bas durft best Corien Oranje – uitgeverij Royal Jongbloed ISBN9789089013699 | thema karaktervorming
2017 – Stijn vangt een boef Gisette van Dalen – uitgeverij Den Hertog ISBN9789033129124

2016

2016 – Hij leeft! Willemijn de Weerd, Ark Media ISBN9789033892042 | thema pasen
2016 Willewete Spelen in de wereld Reina Ollivier – Uitgeverij Clavis ISBN9789044826586

2015

2015 – De redder is geboren Willemijn de Weerd – Ark Media | | thema kerstmis
2015 – Super Joris en de appel die sproeten kreeg Bram Kasse – Den Hertog ISBN9789033126758
2015 – *Engelse vertaling* Willewete Prinsessen Susan Boshouwers – Clavis Publ. Inc. New York
2015 – *Engelse vertaling* Willewete Ridders Susan Boshouwers – Clavis Publ. Inc. New York

2014

2014 – Willewete Ridders Susan Boshouwers – Uitgeverij Clavis ISBN9789044821055 
2014 – De baas van bor, Fabien van der Ham, Uitgeverij Delubas 
2014 – Super Joris en de dievenval die in de war was, Bram Kasse, Den Hertog ISBN9789033126062
2014 – *Engelse vertaling* Willewete Piraten, Susan Boshouwers, Clavis Publ. Inc. New York

2013

2013 – Super Joris en de bal die de hik had, Bram Kasse,Den Hertog ISBN9789033125560
2013 – De reis van Stijn, Gisette van Dalen,Den Hertog ISBN9789033125478
2013 – Hotel in rep en roer, Arja van Velzen-Wijnen, Den Hertog
2013 Willewete Naar het ziekenhuis Netty van Kaathoven –Uitgeverij Clavis ISBN9789044819441
2013 – Juf&co, deel 4, Rien Broere, Uitgeverij Clavis 

2012

2012Willewete Indianen Susan Boshouwers –Uitgeverij Clavis ISBN9789044816846
2012 – Willewete Piraten Susan Boshouwers – Uitgeverij Clavis ISBN9789044815207 
2012 – Juf&co, deel 3, Rien Broere, Uitgeverij Clavis 
2012 Dierenhotel Kattenbel, Nico de Braeckeleer, Uitgeverij Kramat 

2011

2011 – *Sloveense vertaling* Willewete Cowboys, Susan Boshouwers, Pomurska zalozba 
2011 – *Sloveense vertaling* Willewete Prinsessen, Susan Boshouwers, Pomurska zalozba 
2011 – *Portugese vertaling* Willewete Prinsessen, Susan Boshouwers, Editoria educacão Nacional
2011 – *Zweedse vertaling* Willewete Cowboys, Susan Boshouwers, Turbine 
2011 – *Deense vertaling* Willewete Cowboys, Susan Boshouwers, Turbine 

2010 en ouder…

Nog vele andere boeken verschenen (waaronder ook boekomslagen) maar vele niet meer verkrijgbaar.

2010 – Juf&co, deel 2, Rien Broere, Uitgeverij Clavis 
2010 – Willewete Cowboys Susan Boshouwers – Uitgeverij Clavis ISBN9789044813036
2010 – De dolle koe Joke Reijnders – Uitgeverij Delubas 
2010 – Willewete Prinsessen Susan Boshouwers – Uitgeverij Clavis ISBN9789044811735
2010 – Juf&co, deel 1, Rien Broere, Uitgeverij Clavis 
2010 – Bij de dokter , Helga Warmels, Uitgeverij Kimio | Mercis Publishing 
2010 – De boom in, Vrouwke Klapwijk, Uitgeverij Delubas 
2009 – Job is dood , Dolf Verroen, Uitgeverij Ger Guijs 
2009 – Liedjes over dingen waar geen liedjes over zijn, Jan de Waard, Uitgeverij Ger Guijs 
2009 – Bang voor hondenweer , Brigitte Bosman Uitgeverij Delubas 
2008 – Knuf is vies , Margreeth Bezemer, Uitgeverij Kimio | Mercis Publishing 
2007 – Milly, oma en de reus, Odiel Reef, Sjaloom 
2005 – Alles uit de kast, Jan Paul Schutten, Van Goor | Unieboek 
2005 – Super, Marja Mulder, Clavis  
2004 – Kiekeboe, Lin de Laat, Kimio / Mercis Publishing 
2003 – Op zoek naar grijs, Marja Mulder en Corrie Fokkens, Clavis 
2002 – Opa Sigaar, Martine Letterie, Clavis 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Copyrighted Image