Ramses & Fien

Ramses en Fien zijn twee nieuwsgierige kinderen die op een speelse manier het leven ontdekken. De één wat extravert, de ander wat introvert, maar samen ontdekken ze zelfs binnen de grotere meer bekende thema’s toch hun eigen(wijze) weg en bewandelen ze paden die ze nog niet kende. De eerste boeken zijn verschenen en zijn binnen de thema’s van de kinderboekenweek geschreven. We hopen in de toekomst nog meer avonturen met hen te beleven!

Voor deze boeken werkte ik samen met Sanne Ramakers van Jufsanne.com en Merel de Vink van Leesvink! Een super toffe samenwerking die we voor meerdere boeken zullen gaan aanhouden. Het eerste boek in de Ramses & Fien reeks was Wat wil jij later worden, een prentenboek met het thema beroepen, wat mooi paste bij de kinderboekenweek van 2021. 

Inhoud: Wat wil jij later worden? “Wat wil jij later worden? Ramses heeft geen flauw idee. Misschien wel advocaat zoals zijn moeder, of muzikant zoals zijn vader. Hij weet het nog niet … Maar is dat erg? Een mooi, grappig en poëtisch boek over lekker je zin doen. Voor kinderen vanaf 5 jaar.”

 

Het nieuwe verschenen boek Op zoek naar de herfst past dit jaar bij het kinderboekenweek thema GIGA-groen. Dit is niet het zoveelste herfstboek, wij willen de kinderen net iets meer laten zien dan alleen herfstbladeren en paddestoelen.

Inhoud: Op zoek naar de herfst “De kinderen uit de klas van meester Sander krijgen een bijzondere opdracht. Ze moeten de herfst mee naar de klas nemen. Maar hoe doe je dat? Als Fien en Ramses op pad gaan, ontdekken ze hoe het komt dat bomen hun bladeren verliezen en hoe paddenstoelen kunnen groeien. Wat een wonderlijke tijd, de herfst! Een leerrijk en grappig boek over de wonderen van de herfst. Voor nieuwsgierige kastanjerapers vanaf 4 jaar.”

 

Bij beiden boeken zijn leuke lespakketten te bestellen! Deze kun je vinden op de website van Kleuteruniversiteit.

 

Lespakket Op zoek naar de herfst: Ga mee op pad met Fien en Ramses en ontdek hoe het komt dat bomen hun bladeren verliezen en hoe paddenstoelen kunnen groeien. Dit prachtig vormgegeven herfstproject voor minimaal drie weken zit boordevol activiteiten op het gebied van taal en rekenen, maar ook Engels, spel & beweging, wereldoriëntatie, techniek en 21st century skills komen aan bod. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Op zoek naar de herfst‘ van Sanne Ramakers en Merel de Vink. >>Op zoek naar de herfst lespakket.

 

De boeken van Ramses & Fien zijn te koop in mijn webshop:
www.opzoeknaarruach.nl/shop


ILLUSTRATIES


Reeds verschenen:

2022–  Op zoek naar de herfst ~ Sanne Ramakers & Merel de Vink – Uitgeverij Clavis ISBN9789044845020

2021–  Wat wil jij later worden? ~ Sanne Ramakers & Merel de Vink – Uitgeverij Clavis ISBN9789044843095


RECENSIES

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Copyrighted Image