marjolein

Goed, genoeg over mijn werk… wie ben ik?

Tsja, ik heb liever dat het werk voor mij spreekt, laat liever mijn illustraties zien dan meer van mijzelf, maar misschien vind je het toch leuk om wat meer van mij te lezen.  Hier wat woorden die voor mij persoonlijk veel betekenen of echt bij mij passen:

bloemen – emotioneel – gezin – mama – regenboog – fotografie – stilte – natuur – luisteren – verdiepen – bemoedigen – kijken –  God – bezinning – betekenen – kinderen – hooggevoelig – schrijven – wind – familie – seizoenen – groen – bellenblaas – structuur – vriendinnen – voelen – lief – struinen – bos – vlinders


Toen ik nog een wat kleinere versie van mezelf was…

Zat tekenen er al vroeg in, als klein meisje was ik er altijd mee bezig. Het mooiste vond ik het als ik een tekening voor iemand anders kon maken, dat vond ik een echt kado, iets voor iemand ‘be-tekenen’. Ook deed ik veel mee aan kleurwedstrijden, won er veel maar daar ging het me niet om. Het was meer het proces van het kleuren zelf wat ik zo fijn vond. Maar toen ik de eerste prijs won, een doos met 100 kleuren potloden! was ik natuurlijk zo intens blij! Daar kon ik nog veel meer moois mee maken!

Niet alleen tekenen was mijn bezigheid als kind, alles maar dan ook alles wat ik vond, een lege doos, een rol papier, een plastic boodschappentas, een grote schroef op de parkeerplaats, werkelijk alles nodigde mij uit om er iets van te maken. Die schroef werd een speelgoedpopje, die plastic tas werd verkleed kleren. Ook mijn tweede grote liefde, fotografie, deed ik al heel vroeg. Het heeft mij leren kijken, zien en de behoefte om dingen vast te leggen werd groter. Sfeer en emoties vangen, met beeld, dat is wat mij vandaag nog bezighoudt en mijn passie is.


Nu ik een grotere versie van mijzelf aan het worden ben…

Leer ik juist steeds meer te kijken, zoeken naar het onbevangen wat ik als kind had. Spelen, op welk gebied dan ook geeft ruimte om dingen te ontdekken en te ervaren. Dingen doen of uitproberen, zoals dit jaar dat ik ben begonnen met gitaarlessen nemen, nooit gedacht dat ik dat zou gaan doen maar ik geniet ervan. Met een gezin van 4 kinderen is het nooit saai, altijd wel een uitdaging en maken we een hoop mee. Maar zit spelen er natuurlijk ook lekker in. Ik ben getrouwd met Gideon, we hebben 4 prachtige kinderen, 3 zoons en een dochter en wonen in Amsterdam.
Ik ben een natuur mens, ben graag buiten met een camera achter de vlinders aan, spelend met schaduw in de zon of ergens op een bankje in het groen aan het schrijven. Gedichten of andere overdenkingen, mooi om de gedachten stroom al tekenend of schrijvend te laten gaan. Stilte is voor mij ook heel belangrijk. Sinds een paar jaar heeft God een belangrijke plek in mijn hart en kan ik mij ook juist door Hem laten inspireren en verwonderen.


De wereld door mijn ogen:


interviews met mij

Laatste tijd zijn er in een aantal tijdschriften interviews met mij verschenen,
waarin ik over mijn werk praat maar ook over hele persoonlijke dingen. Hieronder kun je er een paar lezen…


OnderWeg, magazine, feb 2019


De Waarheidsvriend, jan 2019


De Oogst, maandblad Tot Heil des Volks, mei 2017

Jente Magazine, april/mei 2017

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Copyrighted Image