Rode draad

Bijzonder…

Daar is ze! De liefde! Ik draag dit boek dicht bij mijn hart, het prentenboek De Rode draad van Gods liefde, een bijzondere opdracht die op de juiste tijd aan mij gegeven werd om te voorzien van beeld. Ik kreeg hier de volledige vrijheid om levende beelden bij te maken, enkel gebruikmakend van zwart wit en de kleur rood voor de liefde. Ik vond het bevrijdend werken, dat ik nu de kans kreeg om te tekenen vanuit het hart. En wat is het mooi geworden. Een lief klein bijzonder boek met groot verhaal over liefde…

Omschrijving van het boek:

De Bijbel is een mooi boek om samen met kinderen thuis, in de kerk of op school te lezen. Maar het bevat zo veel verhalen, gedichten en wijsheden dat je er soms in verdwaalt. De rode draad van Gods liefde laat zien dat er één verhaal is dat alles met elkaar verbindt: het verhaal van Gods liefde. Met dit boek kunnen volwassenen samen met kinderen ontdekken hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel loopt en ook nu nog verder mag gaan in ons eigen leven. Het boek past ook uitstekend bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Daarnaast biedt dit boek missionaire mogelijkheden.

Een muzikale voorstelling bij dit boek!

Wil je met kinderen nadenken over de rode draad van Gods liefde, dan kun je deze interactieve voorstelling boeken. Tijdens de voorstelling luisteren we naar verschillende verhalen uit de Bijbel, zingen we liederen onder begeleiding van piano en accordeon en bekijken we prachtige illustraties van Marjolein Hund. Met elkaar ontdekken we dat er één draad de hele Bijbel doorgaat: de rode draad van Gods liefde. Er is een speciale editie van deze voorstelling beschikbaar voor Kerst, Pasen, Hemelvaart en/of Pinksteren. Het te vieren feest wordt dan uitgebreider behandeld tijdens de voorstelling. Kijk voor meer informatie en andere mooie voorstellingen op de website van Willemijn de Weerd.

De rode draad van Gods liefde – ISBN:9789033835315, Uitgeverij Ark Media

ILLUSTRATIES


 De rode draad door de christelijke feesten

Uniek! Samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief zetten, ontdekken wie God is en hoe zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt. Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.

Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken.


De rode draad door de Christelijke feesten – ISBN:9789033835445, Uitgeverij Ark Media

RECENSIES


Recensie Kameel.nl (Sanne van Raalte) 17 januari 2019

De Bijbel samengevat in woord en beeld

Mooie zinnen en diepzinnige illustraties. Een boek dat je wel twee of drie keer wilt lezen en bekijken om de tekst tot je door te laten dringen en nieuwe dimensies in de illustraties te ontdekken. Dé boodschap van de Bijbel en dit boek? Gods liefde! Ik vind het even zoeken, wat is nu de doelgroep van dit boek? Kinderen? Gezinnen of mensen die de Bijbel niet kennen? Als ik het naschrift goed lees blijkt het een prentenboek voor kinderen te zijn. 
Marjolein Hund, die de illustraties maakt, kan enorm veel oproepen met haar tekeningen. De prenten rond Noach of voor het ontstaan van de wereld bijvoorbeeld zijn zo donker dat ik het bijna eng vind. Haar illustraties gaan van heel grof naar zeer gedetailleerd. Ik ben met name onder de indruk van haar detailprenten. Hoe zij het babygezicht van Jezus tekent, of de handen die de Geest uitstorten, wauw! 
De rode draad van Gods liefde vat als het ware de Bijbel samen. Ik denk dat enige kennis van de Bijbel wel gewenst is om het boek goed te snappen. De mooie zinnen geven een nieuwe dimensie aan de welbekende geschiedenis. 
Het is een boek dat bij je moet passen. Apart, artistiek en origineel. De moeite waard om eens vaker door te lezen en nieuwe dingen te ontdekken.

Waarom wel lezen: artistiek, indrukwekkende illustraties, mooie zinnen.
Waarom niet lezen: wat lastig te plaatsen en te bepalen waarvoor en voor wie dit boek geschikt is, ik vind het minder geschikt voor jonge kinderen. 
Aantal sterren: 3

Sanne van Raalte, januari 2019
Bron: www.kameel.nl

Artikel website EO visie, 11-10-2018
geschreven door redactie EO Visie

Nieuw prentenboek wil gezinnen helpen met geloofsopvoeding

‘Bijbelverhalen komen in een ander perspectief te staan’

Er is een nieuw prentenboek verschenen over de Bijbel: ‘De rode draad van Gods liefde’. Volgens de auteurs helpt het boek kinderen de verhalen in de Bijbel beter te begrijpen. Het prentenboek is voor gezinnen en kinderen gemaakt, vertelt medeauteur Ingrid Plantinga. “Maar het is ook heel geschikt voor volwassenen die niet met het geloof zijn opgevoed. Zelfs mensen die wel met de Bijbel zijn opgegroeid, vertelden dat ze door het boek de grote lijn van de Bijbel ontdekt hadden. Verhalen kwamen daardoor in een ander perspectief te staan. Dus ook voor hen is het boek heel waardevol gebleken.”

De illustraties in het boek zijn niet zoet.
“Dat klopt en daar hebben we bewust voor gekozen. In veel kinderbijbels zie je bijvoorbeeld bij het verhaal over Noach een ark met schattige diertjes, die twee aan twee naar de ark huppelen. Wij willen niet benadrukken dat die dieren zo schattig zijn, maar de boodschap achter het verhaal laten zien. Wat het verhaal beschrijft, is namelijk heel dramatisch: God besluit Zijn eigen schepping ongedaan te maken. Zijn liefde is helemaal ondergegaan in een orkaan van oordeel. Of nee, toch niet: Noach zit in die storm veilig in een boot. Er is hoop. De liefde van God gaat door. Dát is wat we willen overbrengen.”

Hoe gebruik je dit boek bij de geloofsopvoeding van kinderen?
De rode draad van Gods liefde is niet voor niets een prentenboek. Net als bij andere prentenboeken ga je hiermee met je kind zitten om te lezen, te bladeren en te kijken, totdat je alle details gezien hebt. Dat kan met dit boek heel mooi. In de illustraties zitten zo veel details, dat je heel lang kunt blijven kijken.”

Wat hopen jullie met dit boek te bereiken?
“Wij hopen dat dit boek kinderen gaat helpen met Bijbellezen. Neem het verhaal van Jona. Dat is nu een verhaal over een man die opgeslokt wordt door een vis. Maar als je de rode draad van de Bijbel kent, begrijp je dat Jona en het volk Israël geroepen waren om Gods liefde en Gods zegen door te geven aan andere landen. God wil dat die volken ook Zijn liefde leren kennen. Als je dat ontdekt, snap je de boodschap van het boek Jona.”

Bron: website EO Visie

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Copyrighted Image